Kültür&Sanat

“Özgür üniversitede özgür konser!”

 H. Merkezi: Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu’ndan Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nun İstanbul konserine tepki gösteren Medeniyet Üniversitesi rektörü M. İhsan Karaman’a “Özgür üniversitede özgür konser!” şeklinde cevap geldi.

Boston Eşcinsel Erkek Korosu ABD’nin tanınan eşcinsel korolarından ve 27 Haziran günü 13.Onur Yürüyüşü’den önce bir konser vermeyi düşünüyordu.

Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nun Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde vermek istediği konser vahdet gazetesinin “Sapıklık Kol Geziyor” başlıklı haberi ile koroyu, Kaos GL ve Zorlu Holding’i hedef göstermesi, Holding’e karşı boykot çağrıları sonucu bilet satışları durdurulmuştu.

Konserin iptalinin ardından Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü’nün çabalarıyla, konserin 27 Haziran’da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te gerçekleşeceği duyuruldu.

Medeniyet Üniversitesi rektörü Karaman’ın, Twitter’dan “@boun_otk nin (Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu) binlerce takipçisinin, eşcinselliği meşru ve sevimli gösterme oyunlarına tepkisini bekliyoruz! Boğaziçi’nde gay konserine HAYIR!” şeklindeki Twitterına Öğrenci Temsilciliğinden cevap geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu ise bu mesaja “Sayin Rektörüm ne olacak ayol! Özgür üniversitede özgür konser! @mikaraman” diyerek cevapladı.

Eşcinsel korosu halk konseri verecek

Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nun İstanbul konseri, 27 Haziran Cumartesi günü saat 18.30’da herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak yapılacak.

1,500 kişilik oturma alanının oluşturulacağı konserde yer bulamayanlar için bir ses sistemi kurulacak.

Boston Eşcinsel Erkek Korosu kimdir

fotoooBoston Gay Men’s Chorus, 1982’de 175 kişi ile kurulmuş olan koro yalnızca eşcinsel erkeklerden oluşan koro, ilk kez Müslüman bir ülkede konser verecek.

Hürriyet’te konuşan grubun müzik direktörü Reuben Reynolds, “Bu hem Türkiye’ye hem de Müslüman bir ülkeye yaptığımız ilk tur olacak. Bu tura çok önem veriyoruz, çünkü biz burada Ortadoğu’da olanlardan çok uzaktayız. Dünyayı tanımanın ve olan biteni öğrenmenin aramızdaki bariyerleri ortadan kaldıracağını düşünüyoruz” şeklinde konuşan Reynolds, farklı cinsel kimlikler üzerindeki algıların, klasik müzikten popüler müziğe geniş bir yelpazede, hep beraber şarkılar söylenerek pozitif ve olumlu yönde değişmesine yardımcı olacağına inandığını aynı zamanda konserlerinden toplanan gelirleri çeşitli derneklere de bağış olarak dağıtıldığını sözlerine ekledi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu